Masterclass vleestechnologie/vleeskennis voor de (hobby)kok

 

 

Ook in 2016 organiseert Guidio+  wederom de suceesvolle masterclasses “vleestechnologie/vleeskennis voor de (hobby)kok”.

Tijdens deze masterclass kruipt Joep Veldkamp weer in de huid van een gepassioneerd en gedreven (vlees)ambachtsman.

Al zijn ervaring, deskundigheid en vakmanschap wordt ingezet om de deelnemende (hobby)koks te informeren over tal van wetenswaardigheden het verse vlees betreffend.

Hoewel de masterclass theoretisch van op zet is, geven de vele verhelderende foto’s deze theorie een meer dan praktijkgerichte invulling.

steak.jpg.h380.jpg.568

Na afloop van de masterclass kunnen/kennen/weten de deelnemers;

Wat vlees is in de zin van de wet.
Versvlees herkennen op basis van kleur, geur en consistentie.
Afwijkend vlees herkennen op basis van kleur, geur en consistentie.
De processen rond de rigor mortis van slachtdieren.
Weet op welke wijzen binding van vlees d.m.v. diverse hulpstoffen tot stand komt.
Kent alle conserveringstechnieken en kan verklaren waarom er sprake is van conservering.
Kent een aantal wijzen waarop vlees vermalst kan worden.
Kent de gangbare bereidingstechnieken en de gewenste kerntemperaturen daarbij horend.

images-3

De masterclass duurt minimaal 3 klokuren en er kunnen maximaal 8 personen per keer aan deelnemen.

De deelnemers bijdrage is € 37,50, dit bedrag is inclusief syllabus, koffie/thee, een drankje en een hapje.

Vast een plekje reserveren kan via joep.veldkamp@icloud.com of 06 53510121

Reacties zijn gesloten.