Workshop ‘onderhandelen moet/kun je leren’

 

GUIDIO+ verzorgt vanaf maart 2015 workshops basis ONDERHANDELEN.

images-2

De workshop wordt gegeven door Joep Veldkamp die achttien mooie jaren partner is geweest van Ria Bosch. Ria is in haar loopbaan een fors aantal jaren als vakbondsbestuurder voor de havens en later voor de grafische bond, eerste onderhandelaar geweest tijdens cao-overleg met de werkgeversvertegenwoordigers. Het onderhandelen en de daarbij horende technieken en tactieken zat in haar genen.

Al hetgeen hij van haar heeft geleerd en aangevuld met zijn jarenlange managementervaring stelt hem in staat vele wetenswaardigheden m.b.t. het onderhandelen in het algemeen aan belangstellenden over te dragen.

We onderschatten in het algemeen hoe vaak we per dag of per week er in een of andere onderhandelingssituatie belanden of zijn beland. Er vinden doorgaans voortdurende mini onderhandelingen plaats over b.v wat eten we vandaag, naar welk tv programma kijken we vanavond, waar gaan we op vakantie naar toe deze zomer, hoe laat moet ik thuis zijn vanavond, wie heeft de auto ter beschikking dan wel wie gaat er met de fiets.

Ook kunnen dit gewichtiger zaken zijn als, chef, ik wil graag de eerste twee weken van juli vakantie vieren en niet zoals u wilt in september , ik ben van mening dat ik opslag verdien, moet ik nu al weer weekenddienst draaien, ik wil graag een nieuwe stap zetten in mijn loopbaan.

images-1

Of zaken als de aankoop van een huis, een auto, of iets anders van grote waarde. Voor ondernemers onderhandelingen met leveranciers of afnemers, onderhandelingen met de ondernemingsraad, onderhandelingen met de overheid over uitbreidingsplannen, onderhandelen met de medewerkers over salariseisen, vrije dagen, beschikbaarheid.

We onderhandelen op vele verschillende niveaus, de een iets meer dan de ander maar we onderhandelen allemaal over tal van zaken. En tijdens het onderhandelen kunnen we in vele valkuilen tuimelen. Valkuilen die succesvol onderhandelen ernstig kunnen frustreren. Met het onderhandelen willen we iets bereiken en als dit niet lukt zijn we vaak teleurgesteld en boos. Enige kennis van de technieken bij het onderhandelen kan ons af en toe een beetje blij en gelukkig maken.

unknown-2

In deze workshop leren we wat het onderhandelen in de kern is. Hoe we ons voorbereiden, hoe we ons gedragen en welke lichaamstaal we uitzenden, hoe we voorkomen dat onderhandelen een gevecht wordt, wanneer de onderhandeling echt succesvol mag worden genoemd, welke belangen we in een onderhandeling kunnen onderkennen, hoe een onderhandeling in fasen wordt opgebouwd, kortom alle aspecten die van belang zijn komen aan bod. Daarnaast wordt er ook in praktische zin geoefend.

De workshop omvat twee avonden van minimaal drie klokuren. Datum wordt nader bekend gemaakt. De deelnemerbijdrage is € 90,00 exclusief BTW, inclusief syllabus, koffie/thee, een drankje en een hapje. Per workshop is het deelnemer aantal maximaal 8 personen.

Vast een plekje reserveren kan via joep.veldkamp@icloud.com of 06-53510121

 

Reacties zijn gesloten.