Guidio+

Welkom op de website van Guidio+.

Guidio is in 2007 opgericht door de, in november 2011 overleden, Ria Bosch. Onder de naam Guidio zijn coachingstrajecten voor groepen als wel voor het individu opgezet en uitgevoerd. Tevens werden in het buitenland zingevingsweken georganiseerd. Plannen om in de mooie Achterhoek samen met haar partner Joep Veldkamp  de medemens te begeleiden naar hun onbegrensde mogelijkheden, zijn door haar plotselinge overlijden deels teniet gedaan.

In 2015 maakt Guidio een doorstart onder de naam;

guidio_logo

Anna Engbers, de huidige partner van Joep Veldkamp zet een deel van de activiteiten van Guidio voort aangevuld met de inzet en input van haar specifieke deskundigheid. Joep zal haar in de zijlijn met raad en daad bijstaan en indien nodig en gewenst af en toe een deel van de gezamenlijke activiteiten voor zijn rekening nemen.

De activiteiten van Guidio+ zijn veelzijdig en omvatten tot heden de volgende aandachtsgebieden; kindercoaching, levensloopcoaching, organiseren van trainingen, masterclasses en workshops en het in de meest brede zin van de betekenis faciliteren van groepen die in een inspirerende omgeving hun “heidagen” wensen in te vullen.

De Heurne is de plek waar al de activiteiten worden vorm gegeven. Op een prachtige locatie in de schitterende natuur van de Achterhoek. In de bijgebouwen van een oude Achterhoekse boerenhoeve het “Geunhuis” genaamd, zijn ruimten ontstaan die de bedrijfsactiviteiten van Guidio+ maximaal ondersteunen. Uiteraard draagt de fraai opgezette tuin mede bij aan het rustieke karakter van die unieke plek in het Achterhoekse platteland.

Even voorstellen: Anna Engbers.

2014-05-14 15.25.41

Anna is de middelste telg uit een groot boerengezin van het Twentse platte land. Al op vrij jonge leeftijd heeft ze de boerenhoeve verlaten om in het verre westen van het land te starten met een loopbaan in het begeleiden van kleine kinderen en jonge mensen naar een mooie toekomst. Na het volgen van relevante opleidingen in o.a.  het inrichtingswerk, cultureelwerk, (financieel) management en kindercoaching kent haar loopbaan het volgende pad. Ze is haar werkzame leven gestart met begeleiden van jongeren in een internaat, vervolgens is ze in een ziekenhuis op de kinderafdeling in de weer geweest om de kinderen een, voor zo ver mogelijk, aangenaam verblijf te bezorgen. Daarna is ze in de kinderopvang actief geweest en heeft ze zich met name bezig gehouden met het opstarten en draaiend houden van nieuw op te zetten kinderdagverblijven in het Twentse land. Na een twintigtal mooie maar ook spannende jaren heeft ze besloten om haar werkzame weg te vervolgen als kindercoach en wel van uit een eigen onderneming.

Anna haar motto is; “kinderen hebben het recht om kind te zijn in al hun onbekommerdheid”

Ook even voorstellen: Joep Veldkamp

JoepJoep Veldkamp is directeur eigenaar geweest van Veldkamp Management BV.  De activiteiten van deze bv zijn per einde jaar 2014 beëindigd. Met ingang van 2015 zal hij enigszins op afstand een bijdrage leveren in het bedrijf van zijn huidige partner Anna Engbers.

Joep is als zoon van een slager-ondernemer opgegroeid in Aalten, een middelgrote plaats in de Achterhoek. Uiteraard was het slagersvak ook voor hem voorbestemd, maar zoals het vaak gaat in het leven, heeft hij naast het zelfstandig ondernemerschap, meerdere uitdagingen opgepakt. In eerste instantie heeft hij een mooie loopbaan opgebouwd in het vleesonderwijs.  In 1996 heeft hij als directeur gesubsidieerd onderwijs afscheid genomen om als directeur van de Bakkerijschool in Wageningen zijn loopbaan in het onderwijs te vervolgen. Vanaf 2001 heeft hij diverse managementklussen uitgevoerd in een regionaal opleidingen centrum in Arnhem. Een onderwijsorganisatie met 15.000 studenten en 1.200 medewerkers. In dit ROC Rijn IJssel heeft hij opgetreden als opleidingsmanager, manager bedrijfsbureau, interimmanager en projectmanager.

Joep zijn motto is; “iedereen is in staat om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen levensloop”.

In de loop van de jaren zijn Anna en Joep spiritualiteit gaan ontdekken en inmiddels maakt spiritualiteit deel uit van hun dagelijkse leven. Niet de verheven en zweverige variant maar een vorm van spiritualiteit waarbij zij altijd stevig geaard zijn gebleven. Hun trektocht en ontdekkingsreis door de spirituele wereld heeft hen de overtuiging gebracht dat er meer tussen hemel en aarde is dan wat we willen en kunnen zien en erkennen. Spiritualiteit betekent voor hen o.a.: de acceptatie van het moment, goed zijn voor je omgeving, doe minder en bereik meer, niet oordelen over mensen, bewust leven, maar ook dat de mens zelf de regisseur is van zijn eigen leven. En dat wij allen deel uit maken van de onmetelijke kosmos die haar intelligentie beschikbaar stelt aan alle wezens in deze kosmos.

Geef een reactie