Masterclass vleestechnologie/vleeskennis voor de (hobby)kok

Tijdens deze masterclass kruipt Joep Veldkamp weer in de huid van een gepassioneerd en gedreven vleesambachtsman.

Al zijn ervaring, deskundigheid en vakmanschap wordt ingezet om de deelnemende (hobby)koks te informeren over tal van wetenswaardigheden het verse vlees en deels toebereide vlees betreffend.

steak.jpg.h380.jpg.568

Hoewel de masterclass theoretisch van op zet is, geven de vele verhelderende foto’s deze theorie een meer dan praktijkgerichte invulling.

Na afloop van de masterclass kunnen/kennen/weten de deelnemers;

Wat vlees is in de zin van de wet.
Versvlees herkennen op basis van kleur, geur en consistentie.
Afwijkend vlees herkennen op basis van kleur, geur en consistentie.
De processen rond de rigor mortis van slachtdieren.
Weet op welke wijzen binding van vlees d.m.v. diverse hulpstoffen tot stand komt.
Kent alle conserveringstechnieken en kan verklaren waarom er sprake is van conservering.
Kent een aantal wijzen waarop vlees vermalst kan worden.
Kent de gangbare bereidingstechnieken en de gewenste kerntemperaturen daarbij horend.

images-3

De masterclass duurt minimaal 3 klokuren en er kunnen maximaal 8 personen per keer aan deelnemen.

De deelnemers bijdrage is € 42,50, dit bedrag is inclusief koffie/thee, een drankje en een hapje.

Vast een plekje reserveren kan via joep@guidio.nl of 06-53510121

Geef een reactie